Hans Koot, docent meubelmaken

Geboren in 1951 in Den Haag. Na mijn opleiding als analist heb ik op een laboratorium gewerkt. Daarnaast ben ik gaan meubelmaken en ik heb s'avonds een meubelmakersopleiding gedaan.
Sinds 1995 geef ik cursussen meubelmaken. Hierin probeer ik mijn enthousiasme voor het werken met inlands hout over te brengen. Ik werk op een ambachtelijke manier. Het aanleren van elementaire houtbewerkingstechnieken vind ik belangrijk. Plezier in het werken met hout, in een ontspannen sfeer, staat bij mij voorop.
In mijn vrije tijd scharrel ik nog al eens bij houthandelaren tussen de stapels iepen en elzen op zoek naar iets aparts. Houtdraaien is voor mij ook ontspanning en ik fiets nog al eens een eind weg. Verder bouw ik elektische gitaren voor mijn zoons.

 
Hans Koot, docent meubelmaken
 


 
Eisse van Hoving, docent meubelmaken

Ik ben geboren in Emmen in 1970. Ik studeerde wiskunde in Groningen en werkte jaren in de automatisering. Ik wilde daarnaast graag iets met mijn handen doen en ben cursussen meubelmaken bij Hans Koot gaan volgen.
Deze hobby is ondertussen mijn werk geworden: Sinds 2005 heb ik mijn eigen meubelmakerij. Ik maak meubels en gebruiksvoorwerpen van massief hout. Massief hout gebruik ik omdat het duurzaam is en schoonheid van zichzelf heeft. Ik houd van tijdloze ontwerpen, met verrassende en ambachtelijke details. Zo combineer ik een modern ontwerp graag met klassieke houtverbindingen. Veel van het werk voer ik uit met machines. Het liefst echter werk ik met goed handgereedschap omdat ik zo optimaal feeling met het materiaal houd.
De combinatie van mooi hout, ambachtelijke technieken en een goed ontwerp maakt het werken met hout prachtig, en dat wil ik graag overbrengen op anderen.
 
Telefoon: 06-239 144 45
E-mail: info@eissevanhoving.nl

 
Eisse van Hoving, document meubelmaken
 


 
Annette Koehnen, gastdocent meubelmaken

Als vrije school leerling kwam ik al vroeg in aanraking met ambachten en houtbewerking. Na een opleiding in de zorg herontdekte ik mijn passie voor hout en volgde in Amsterdam de opleiding tot ambachtelijke meubelmaker aan het Hout- en Meublileringscollege. Vervolgens vertrok ik voor 2 jaar na Californie om mijn opleiding af te ronden met een masterclass bij de bekende meubelmaker James Krenov. Ik woon nu in de buurt van Alkmaar. Ik ontwerp en maak meubels en objecten zowel in opdracht als ook vrij werk welk in galerien te zien zijn.
 
Zie ook www.fingerprintfurniture.nl

© Houtwerk 2018 - Algemene Voorwaarden